Symptomen Borstkanker

symptomen borstkankerSymptomen Borstkanker…Een ongewoon aanvoelend knobbeltje in de borst of oksel staat gelijk aan een schrik van je leven. Velen van ons diagnotiseren gelijk zelf of met behulp van internet en komen dan vrij snel tot de conclusie dat het kanker moet zijn. Het moet symptomen borstkanker zijn. Dit is ook niet gek, want je wil niet dat het waar is. Het hoeft ook niet waar te zijn, maar mocht je toch een aanwijzing hebben dan is het raadzaam om naar je huisarts te gaan.

Is een knobbeltje in de borst of oksel de enige symptoom van borstkanker? Hoe kan ik bij mezelf borstkanker herkennen? Wat zijn symptomen borstkanker?

Bepaalde veranderingen in de borst kunnen wijzen op symptomen borstkanker. De meest voorkomende symptoom is een knobbeltje.

Een knobbeltje is een verdikking in de borst of oksel die anders aanvoelt. Het voelt “niet goed”. Soms hebben we een puist of een ingegroeide haar in de oksel, maar een knobbeltje voelt dikker. Een knobbeltje kan een plekje in de borst of oksel zijn dat iets stugger aanvoelt dan anders. Soms is knobbel een soort knikker onder je huid. Soms voelt het als een verdikte schijf achter de tepel. Meestal doen knobbeltjes geen pijn. Mocht dit abacadabra zijn en je nu iets voelen, dan is het altijd raadzaam om een huisarts raad te plegen.

Andere symptomen borstkanker kunnen zijn:

  • Een borst die warm aanvoelt en rood is verkleurd. Het kan lijken op een sinasappelhuid.
  • Deukjes of kuiltjes in de huid/tepel.
  • Een ingetrokken tepel ( “niet aangeboren”).
  • Een verandering van de tepel. Bijvoorbeeld roodheid, irritatie, stugger van huid, schilfertjes.
  • Vocht uit de tepel (kleur=bruin/bloederig).
  • Een wondje van de huid rond borst of oksel dat niet geneest.

Goed- of kwaadaardig?

Bovenstaand lijstje wil niet zeggen dat je nu borstkanker hebt of dat het een kwaadaardige vorm is. Bij twijfel altijd een huisarts raadplegen.

Comments are closed.

Submenu Symptomen Borstkanker Contact Disclaimer Privacy Links