Dragen van BH verhoogt symptomen borstkanker

Verhoogd het dragen van een bh de kans op symptomen borstkanker ?

De conclusie van een recente studie, bij 4.700 vrouwen die een bh droegen, bleek dat er een verhoogde kans was op symptomen borstkanker. Natuurlijk zijn er bij alle studies kritische vragen.
Uit de studie kwam naar voren dat een constante druk die de bh op de borst legt eventueel de uitstroom van gifstoffen beperkt. Dit heeft dan weer tot resultaat dat er een toename is van kankercellen.En dit leidt dus weer tot symptomen borstkanker.
Uit de studie kwam naar voren dat de grootste kans op borstkanker was bij vrouwen die een bh 24 uur per dag droegen. Daartegenover was de laagste percentage bij vrouwen die geen bh droegen.
De studie suggereert dan ook dat vrouwen hun bh minder dan 12 uur per dag zouden moeten dragen. Bij dit advies werd dan ook gezegd dat de keuze voor een bh van belang is. Kies een comfortabele bh.

Borstmassage

Een zachte borstmassage zou het risico van borstkanker verminderen? Symptomenborstkanker.com wil hier verder geen uitspraak over doen. Ik denk dat de nadruk vooral gelegd moet worden op het woord verminderen en niet voorkomen.
Een borstmassage heeft tot doel om de bloedstroom goed te laten verlopen, waardooor de uitstroom van gifstoffen verbeterd.

De nadruk wordt gelegd op een zachte massage en geen harde. Elke borst is uniek en daarbij is elke borstmassage uniek. Hiermee bedoel ik vooral de druk die gelegd moet worden. Ook wordt aangeraden om massageolie (natuurlijk, niet geparfumeerd) te gebruiken om eventuele huidirritatie te voorkomen.

Uitvoer van een borstmassage

De borst kan worden gekneed en worden geperst door de palm en vingers van de hand. Ook kan de borst worden gestreeld met de palm en vingers.

bh verhoging symptomen borstkanker


Leave a Reply

Submenu Symptomen Borstkanker Contact Disclaimer Privacy Links