Acupunctuur Symptomen Borstkanker

Acupunctuur Borstkanker

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur is een van de belangrijkste onderdelen van de Chinese geneeskunde. Acupunctuur is al duizenden jaren oud en een aantal miljoenen mensen zeggen dat het met succes is toegepast. Vooral in China, Vietnam en Japan is acupunctuur populair. Maar de laatste tientallen jaren wordt acupunctuur ook toegepast in het westen. Vooral in Amerika, Duitsland, Zweden en Frankrijk, maar ook in Nederland wordt acupunctuur toegepast.Acupunctuur wordt soms gezien als een goed vervangmethode. Symptomenborstkanker.com heeft hier geen mening over.

Hoe kijkt de Chinese geneeskunde nu naar ziekten?

De Chinese geneeskunde ziet een ziekte of een klacht als een blokkade in het energiesysteem. Door die blokkade voert ons lichaam afvalstoffen en negatieve energieën onvoldoende af. Ons lichaam maakt vervolgens bepaalde positieve energieën en belangrijke lichaamseigen stoffen onvoldoende aan. Al deze zaken kunnen verschillende klachten en ziekten tot gevolg hebben.

Hoe gaat acupunctuur in zijn werk?

Er zijn bij elk mens over het hele lichaam en vlak onder de huid, 722 acupunctuurpunten aanwezig (60). De energiebanen in het lichaam komen op die plaatsen aan de oppervlakte. Dit zijn de zogezegde meridianen. Daar hebben we er 14 van (60). Een acupuncturist  kan een bepaalde combinatie van acupunctuurpunten stimuleren met minuscule naaldjes, met een stroompje of met laser. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde worden zo de blokkades in de energiehuishouding van het lichaam opgeheven, waardoor ons lichaam zijn energiehuishouding weer goed kan gaan regelen. Dus door op deze manieren invloed op ons lichaam uit te oefenen, zou acupunctuur ervoor kunnen zorgen dat allerlei klachten verminderen of verdwijnen.

Erkenning acupunctuur?
Acupunctuur is geen erkend medisch beroep en wordt in Nederland veelal tot de zogenoemde ‘Complementary and Alternative Medicine’ (complementaire en alternatieve geneeskunde) gerekend.

accupunctuur symptomen borstkankerLeave a Reply

Submenu Symptomen Borstkanker Contact Disclaimer Privacy Links